promotional-pens-to-customersVarje företag eller firma vill synas så mycket som möjligt. Man vill dessutom skapa ett trevligt intryck för besökare. Enkla små knep som skapar ett välkomnande intryck är att man pyntar lite i entrén till företaget. Till exempel kan man ha välkomnande skyltar av olika slag med andemeningen att man alltid är välkommen in. Kanske har man gratis kaffe i foajén eller åtminstone en vattenautomat.

Ett klassiskt knep är att man även har produkter i foajén som besökarna får ta med sig när de går, till exempel en penna, nyckelring eller andra mindre saker. Just pennan är en mycket användbar produkt. Alla använder en penna vid något tillfälle och det är väldigt bra att ha en i väskan. Alla har nog nästan säkert någon gång råkat i huvudbry just för att ingen hade en penna när man verkligen behövde en.

Har företaget färgglada pennor att dela ut kan man enkelt placera dem i till exempel en skål eller vas, nästan som en blombukett. Olika färger skapar ett positivt intryck. Det förutseende företaget har givetvis tryck upp sin logga och annan kort information på pennorna, som till exempel ett telefonnummer eller en webbadress. När besökarna får ta med sig en penna och helst i den egna favoritfärgen, lämnar de lokalen med ett positivt minne av just det företaget. Det är en sorts goodwill som gynnar alla företag. Att beställa ett hundratal pennor i rätt färger och med rätt logga kostar så mycket mindre än det faktiskt genererar i positiva omdömen när besökarna sedan berättar om sitt besök för andra personer. Då sprids ett gott rykte om just det företaget och fler besökare kanske väljer just det företaget för sina tjänster.

Även om allt givetvis inte hänger på en reklampenna är det ändå det där första intrycket som är viktigt för att skapa nya relationer mellan ett företag och en kund.