advertising-pens-reflecting-the-brandEtt företag som satsar på reklamprodukter vill självklart att dessa ska återspegla och förmedla företagets varumärke. Vanligt är att ett företag satsar på reklampennor som används till företagets egna medarbetare internt på företaget, besökare i företagets lokaler och konferensrum. Dessutom används pennorna på konferenser, mässor, vid kundbesök och event.

Idag finns en mängd olika varianter av pennor som passar till olika företag och ändamål. Alltifrån eleganta tunga stålpennor till lätta ekologiska pennor tillverkade av återvunnet och/ eller biologiskt nedbrytbart material går att få.

Användningsområde för pennan

Ett av valen man som köpare av reklampennor behöver göra gäller vilken sort eller vilka sorters pennor man vill ha. Utbudet av reklampennor omfattar idag bl.a. traditionella blyertspennor, blyertspennor med stift, roller-ball-pennor, exklusivare bläckpennor, överstrykningspennor och till och med touchpennor för surfplattor eller digitala underskrifter.

Priskategorier och varianter

Förutom valet av typ av penna finns det en mycket stor möjlighet till variation inom respektive kategori. Kanske en elegant, strömlinjeformad minimalistisk stålpennor med diskret logotyp är det företaget är ute efter när det gäller viktiga affärsmöten. Eller ska pennan istället väcka uppmärksamhet och ge inspiration i glada färger? Kanske en hel linje med pennor av olika slag i företagets egna färger? För varje design finns ofta olika varianter även när det gäller prisklass. Det finns helt enkelt något som passar varje företag och varje tillfälle.

Pennan sprider varumärket vidare

Viktigt att tänka på vid val av reklampennor är att dessa kommer att bära företagets varumärke till ganska många personer, inte bara den kund man träffar eller personalen som arbetar på företaget. Någon lånar en penna av någon annan och får som svar “behåll den” vid erbjuda de om återlämning. Undersökningar har visat att en reklampennor kan byta ägare 7-8 gånger under sin livstid. Den stora spridningen visar ytterligare på att valet av design, prisklass och typ av penna spelar roll.