advertising-pens-with-good-standardEtt av de vanligaste, enklaste och smartaste sätten att marknadsföra företag via företagsspecifika reklamprodukter är reklampennor. Dessa reklampennor – pennor med tryck används ofta både internt och externt, d.v.s. i företagets konferensrum och av medarbetare såväl som ute på kundbesök, mässor och andra företagsevent.

Reklamprodukterna ska liksom allt annat representera företaget och är en del av det helhetsintryck som förmedlas. Därför är det helt klart värt att satsa på en penna av lite högre kvalitet. Det kostar bara någon enstaka krona ytterligare per penna men ger ett mer professionellt intryck. Då kan man som företag vara säker på att pennorna används och uppskattas. På detta sätt sprids även en positiv uppfattning om företaget samt en känsla av omtanke och kvalitet.

Kvalitet hos reklampennor

Det finns flera olika faktorer som bidrar till kvaliteten hos reklampennor. Ett grundläggande viktigt krav som ska uppfyllas är att företagets logotyp och eventuell text ska återges på ett representantivt och korrekt sätt. Trycket på pennorna ska hålla och inte skavas av.

Pennorna bör också ha en viss tyngd för att ge kvalitetskänsla. De ska även ligga skönt i handen och passa i ett vanligt penngrepp för alla kunder och användare.

Bläckpennor kan vara att föredra då de håller längre och är mer användbara än blyertspennor med stift som måste fyllas på. Pennornas bläck bör flyta lätt vid ett lagom hårt tryck på papperet, inte ge för svaga linjer men heller inte lämna ojämnheter eller klumpar på papperet. De får inte läcka och ge fläckar på händer eller ännu värre, kläder.

Sist men inte minst bör bläcket i pennorna räcka länge för att företagets varumärke ska få så långvarig exponering som möjligt.

Ett kvalitetsmärke på reklampennor

Ett företag som tillverkar pennor som uppfyller höga kvalitetskrav är t.ex. Ballograf från Sverige. Med reklampennor av hög kvalitet från Ballograf säkerställs ett gott intryck av både pennorna och ert företags varumärke.