order-the-right-amount-of-promotional-pensDet kan vara svårt att avgöra hur stor mängd reklampennor man ska beställa in till sitt företag första gången. Allt beror såklart på hur populära de väntas bli, vid vilka tillfällen de kommer att delas ut samt hur stort företaget är. Det finns några saker som kan vara bra att tänka på innan du lägger beställningen. Då få saker är så irriterande som en penna som slutar fungera med en gång, är det en viktig detalj att pennorna är fräscha och fungerar länge.

Bäst före-datum på reklampennor

Även om det är få som tänker på det så finns det faktiskt ett bäst före-datum för bläckpennor, För att vara säker på att kvalitén på de pennor som beställs in håller sig bra så bör man räkna med att beställa in för högst nio månader framåt i tiden. Efter det finns risk för att bläcket börjar torka och kvalitén på pennorna försämras. Självklart kan man använda dem långt efter det i många fall, men det går inte att garantera, och bläckpennor håller tyvärr inte för evigt.

Billigare att beställa in fler

Med nio månaders hållbarhet som minst, så går det att beställa in en stor mängd pennor på en gång. Under den perioden går det förmodligen åt många pennor, då alla vet att de brukar försvinna ganska snabbt och delas ut vid exempelvis event eller företagsmässor. Som beställare är det självklart ett pluspoäng att företagets namn snabbt sprids och kan hitta nya kunder och intressenter. Genom att lägga en stor beställning på en gång går det att spara väldigt mycket pengar, då det oftast är en fast grundavgift i kostnaden och sedan stiger priset per penna avsevärt. Så passa på att beställa så många som möjligt i en beställning, och se sedan till att vara generös med dem. Det kommer ge bra reklam för företaget, och vem vill inte ha en gratis penna?